Thursday, November 19, 2020

Emlak Payları Nereden Alınır

 Daha önce yazdığım bir makaleyi özetlemek gerekirse, ticari emlak hisseleri en şaşırtıcı darbeyi yaşadı, ancak piyasanın dönüşü çok uzakta değil. Neden?


Bankaların kitlelerin ticari mülklerini nerede boşalttığı hakkında herkesin konuştuğu Armageddon gerçekleşmedi. Yatırımcılar artık ticari gayrimenkul yatırımlarından sürdürülebilir getiri görebiliyorlar ve tasarruf oranları da bu kadar düşük olduğundan,% 9'luk getirilerin göz ardı edilmesi zor.


Bu bağlamda, ikincilden ziyade birincil ticari varlıklardan bahsediyoruz. İkincil neredeyse satılamaz. Birincil varlıkların, 2009'un üçüncü çeyreğinin sonuna kadar temel bir fiyat açısından dipten çıkması bekleniyor ve borç verenlerin kredilerini değere genişlettiği haberleri bunu destekliyor. Birçok kredi veren, değerine göre yalnızca% 50-60 kredi teklif ederken, fiyat düşüşü beklentileri düştüğü için bu durum önemli ölçüde azaldı.


Mülkiyet hisseleri normalde dayanak varlıktan altı ila dokuz ay önce tepki verir, bu nedenle öngörü her şeydir.


Bir gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO), bu büyümeden yararlanmanın ve gerçek varlık büyümesinin kendisinden daha fazlasını elde etmenin mükemmel bir yoludur. 2007 yılında GYO'lar ortaya çıktı. Yatırım, önemli vergi imtiyazları karşılığında, bir şirketin% 2'lik bir dönüştürme vergisi ödediği ve ardından gelirinin en az% 75'ini mülk kiralamasından elde ettiği sürece bir GYO'ya dönüştürebilen, mülkle ilgili yatırımların bir kolektifidir Güvenlik soruşturması. ve kârın% 90'ını temettü olarak dağıtmak.


Peki yatırımcı için fırsat nerede? Bir GYO ile, mülk hisselerine yatırım yapan bir fonda hisse satın aldığınızı düşünün. Yatırım yaptıkları bu temel varlıkların bir değeri olacaktır. Genel GYO'nun hisse fiyatı, bir dizi faktöre bağlı olarak çılgınca dalgalanıyor, ancak mantıksız coşku ve karamsarlık iki ana etken.


Bu nedenle, hisse fiyatı, temel varlıkların değerinde bir iskonto veya primle işlem görecektir. Yani bir hisse alıcısı çok olumlu ise, hisseler talep görmektedir ve primlidir.


Son iki yıl negatif geçti, sermaye değerleri ezildi ve hisseler aşırı satıldı. GYO'ların çoğu şu anda dayanak varlıklarının değerinde önemli bir indirimle işlem görüyor ve burada fırsat yatıyor. Örneğin, Hammerson Şubat ayında% 56'lık inanılmaz bir net aktif değerine indirgendi. (1) Bunun sizin için ne anlama geldiğini açıklamak için, Hammerson'daki toplam varlıklar gerçekleşirse, hisse senetlerinin değerinden% 127 daha fazla olacaktır. şu anda onlara değer veriyor.


Hisse geri dönüşü olarak mükemmel kazançlar elde etmek için çifte bir fırsat var, böylece indirim daralacak. Dayanak varlıklar fiyatta artış olmasa bile, bu indirimden net varlık değeri daralmasına kadar kazanç sağlayabilirsiniz.


Dahası, nakde ihtiyacı olmadığı açık olan GYO'lardan bir dizi hak sorunu yaşandı. Bunu neden yapsınlar? Sorunlu varlıkları mümkün olan en ucuz fiyata satın almak için olabildiğince çok parayı bir araya getirdiler. Ticari emlak piyasasının tamamı (yani hem birincil hem de ikincil varlıklar) lehine döndüğünde, bu sektörün yukarı yönlü getirisi, en altta iyi satın alanlar için olağanüstü olacaktır.


Ancak en altta iyi satın almak, herkes tarafından her şeyin mükemmel bir şekilde düzenlendiği bildirildiğinde satın almak anlamına gelmez. Yatırımlarla para kazanmak, tam tersi noktada satın almakla ilgilidir.


Tüm bunlar bir yana, mülklerin hisse senetleri, GYO'lar ve mülk hisselerine karşı bir denge olarak sınıflandırılmasına rağmen, diğerlerinin söylediğine rağmen, hisse senetleriyle çok yakından ilişkili olduğunu - başka bir deyişle, yakından ilişkili olduğunuzu ve çeşitlenmediğini düşünün.


Kaynak: (1) yatırımcıların kroniği


Peter McGahan ve Dünya Çapında Finansal Planlama Hakkında: Peter McGahan, Dünya Çapında Finansal Planlama - FT Ödüllü Bağımsız Finans Danışmanları'nın Genel Müdürüdür. Peter birçok ulusal ve yerel basın yayınında yazıyor ve kişisel finans alanında bir uzman olarak büyük saygı görüyor. Dünya Çapında Finansal Planlama, Mortgage, İşletme Finansmanı, Yatırım, Emeklilik ve Emeklilik Planlaması ve Veraset Vergisi alanlarında uzman bire bir tavsiyelerde uzmanlaşmıştır.

No comments:

Post a Comment