Saturday, November 21, 2020

Fark Nedir: Bir Konut Mülke Yatırım Yapmakla Satın Almak?

 Daha iyi bir yaşam standardına başlamak için sabırsızlanıyor musunuz? Modern özelliklere sahip yeni bir ev almanın hayallerimizdeki yaşam tarzına giden yolu açtığı muhtemelen herkes tarafından bilinmektedir. Günümüzün kolaylıklarını karşılayacak daha iyi bir konumda tanınmış bir inşaatçı tarafından inşa edilmiş bir ev seçme eğilimindeyiz. Bu nedenle, yeni bir yaşam biçiminin ortaya çıkması söz konusu olduğunda, yeni bir ev satın almak, çoğumuzun atma eğiliminde olduğu ilk adımdır.


Ancak, bir konuttan bekleyebileceğiniz tek şey bu mu? Neden konutlara yatırım yapmaya başlayıp aynı avantajlardan yararlanmıyorsunuz?


Bir daire satın almakla, yeni evin mülkiyeti garantilidir. Ancak, konut mülküne yatırım yapmak pasif gelir yaratır. İster Kalküta'da ister başka bir yerde bir konuta yatırım yapın, size yüksek bir getiri oranı garanti edecek bir mülk seçin.


Bir konuta yatırım yapmayı planladığınız bölgenin büyüme oranını kontrol etmeniz gerekir. Bölgede herhangi bir büyüme ya da vaat yoksa, bu uzun vadede mali bir yük olacaktır. Aksine, Kalküta'da çeşitli bölgelerde (Madhyamgram, Serampore, Tollygunge, Rajarhat, EM Bypass vb.) Konut dairelerine yatırım yapmak gibi iyi bir yatırım, ipotek ödemeleri, vergi maliyetleri, onarımlar vb. İçin gelir yaratacaktır. kiracılar aracılığıyla. Aynı şeyle ilgili mükemmel planı ortaya koyarsanız, zenginlik oluşturmak için önemli bir kanal haline gelebilir. planlamanız iyi gidiyor.


Bir konut mülkü satın almak ve ona yatırım yapmak hakkında bilmeniz gerekenler.


Satın Alma ve Yatırım: Konsepti Anlamak


Konut mülkleri, apartmanlardan veya bireyler veya aileler için konut için inşa edilmiş müstakil bir evden oluşan tanımlanmış bir arazi alanından oluşur Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması. Bunlar ticari veya endüstriyel amaçlarla kullanılmamalıdır. Bu alanlar esasen mesleki amaçlar için ayrılmıştır ve uzun süre konut kullanımını içerir.


Öte yandan, yatırım amaçlı bir gayrimenkul uzun vadeli veya kısa vadeli bir yatırım olabilir. Kısa vadeli süreyi düşünürsek, resimde bir evi 'çevirmek' kavramı geliyor. Bu durumda, mülk satın alınır ve yeniden modellenir veya yenilenir ve daha yüksek bir fiyata satılır.


Kişi aynı zamanda mülke sahip olup başkalarına kiralayarak veya mülkü değerin değer kazandığı bir zamanda satarak da gelir elde edebilir. Örneğin, Kalküta'da havalimanına, iyi okullara ve kolejlere yakın bir ev satın alırsanız, mülkün fiyatı otomatik olarak yüksek olacaktır.


Bunun dışında ikisini de ayıran özellikler şunlardır:


Konut Satın Alma


Konut Mülkiyetine Yatırım Yapmak


Doğru mülkü seçin


Aile bireylerinin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra daha iyi yaşam standartları sağlar


Uzun vadeli yatırım


Tam sahiplik


Olası Zorluklar: Uzun süreli banka ödemeleri, kötü bağlantı, zayıf konum avantajları vb.


Pasif gelir yaratır


Kira geliri veya mülkün satışı için bir mülkün değerini artıran bir bölgenin büyümesine hitap eder


Uzun vadeli veya kısa vadeli bir yatırım olabilir


Ev sahibi mülkün mülkiyetindedir


Muhtemel Zorluklar: Eşit olmayan gelir akışı, mülkün değeri düşebilir, onarım ve bakım maliyetleri için sorumluluk vb.


Bunu bir metropol şehri örnek alarak açıklayabiliriz. Örneğin, Kolkata'yı düşünürseniz, çok sayıda konut projesiyle karşılaşırsınız. Bu nedenle, Kalküta'da bir ev satın alıyor veya bir mülke yatırım yapıyor olun, özellikle hedeflediğiniz bölgenin tam bir taramasını yapmak çok önemlidir. İster Kuzey Kalküta ister Güney, ihtiyacınızı karşılamak için hangi alanların size en iyi avantajları sağlayacağını bilmek her zaman gereklidir.

No comments:

Post a Comment